woensdag 4 april 2012

Inspiratie: Kleurrijke Paasversiering!

Ik denk altijd met veel plezier terug aan de tijd dat we met z'n allen rond de keukentafel zaten om eieren te beschilderen. Lekker samen kliederen met verf, de strijd om wie het mooiste ei had en Paasstukjes in elkaar knutselen...

Ondertussen zijn we toch echt allemaal volwassen en lopen er nog geen kleintjes rond, dus nu gaat het meer om het genieten van elkaars gezelschap en een heerlijke Paasbrunch. Maar het blijft toch leuk om het huis in Paassfeer aan te kleden. Ik was daarom ook erg enthousiast toen ik door Omroep West werd uitgenodigd voor een interview en om de studio in Paassfeer te brengen voor de allereerste aflevering van "Debby en haar mannen"; een vrolijke radioshow die ook op TV wordt uitgezonden. 

Bij zo een feestelijke gebeurtenis horen ook vrolijke kleuren! Laten nu net neon kleuren een grote trend zijn. Dus ik ging aan de slag met takjes in neon oranje en neon geel te schilderen, neon roze veren van een boa op ijzerdraad te zetten en dat alles te combineren met eierschalen en vrolijk gekleurde bloemen. 

In de vaas hierboven heb ik eerst een laagje zand gedaan, zodat de takken wat stabieler blijven staan. De magnolia takken uit de tuin heb ik met een spuitbus roze geverfd en vervolgens versierd met: vrolijk gekleurde eieren, stoffen hartjes, groen/gele vogeltjes die ik nog ergens had liggen en roze veren van een boa.


Voor het stuk hieronder heb ik kleine magnolia takjes neon oranje, neon geel en roze geverfd. Aan het uiteinde van een aantal takjes heb ik weer de roze veren bevestigd (met wat ijzerdraad). Deze takjes zijn gedrapeerd over een eierkarton dat op een glazen accubak rust. Vervolgens is het stuk opgemaakt met lege eierschalen met een gat onderin, zodat er bloemen doorheen gestoken kunnen worden. Op de hoeken zijn een paar eierschalen zonder gat geplaatst, zodat ze als vaasje kunnen dienen voor de kleine narcisjes. Het geheel wordt afgemaakt door de bonte verzameling van bloemen. Van een gele tulp en witte papaver tot een donker roze anjer en oranje gerbera.


Zet hier en daar een klein vaasje neer met allemaal verschillende kleuren tulpen of een vrolijke verzameling van de bloemen die over zijn van het grote stuk en je hebt een uitbundige Paassfeer in huis gecreëerd!


Wil je voor een wat rustigere versiering gaan, dan kan je natuurlijk bovenstaande ideeën gebruiken en de neon kleuren vervangen door wit met groen, wit met geel of zacht roze tinten. Laat je fantasie in ieder geval de vrije loop!

Durf jij na het zien van deze voorbeelden voor neon kleuren te gaan? Of kies je toch voor zachtere kleuren? Ik vind het leuk als je jouw creatieve kunstwerken met ons deelt op onze Facebook pagina: http://www.facebook.com/moshje.nl of mail ze ons via info@moshje.nl en dan zetten wij ze er op.

Veel plezier met het versieren en alvast hele fijne Paasdagen toegewenst!!!

PS. Hartelijk dank aan Fiori Bloemen voor de gezellige en inspirerende gesprekken en natuurlijk voor het ter beschikking stellen van de bloemen, glazen accubak en de roze craquelé eieren! Als je in Leiden bent, breng dan zeker eens een bezoekje aan deze bijzondere en inspirerende bloemenzaak op Lange Mare 51. Het is de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten