donderdag 8 december 2011

Inspiratie: Kerstversiering

De tijd voor kerstversiering is nu echt aangebroken. Misschien heb jij je kerstboom al staan en het hele huis al versierd. Maar als je nog wat inspiratie nodig hebt, we hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet...

Wil je een serene kerstsfeer in huis, kies dan voor grijstinten. Je hoeft niet bang te zijn dat je dan een kille sfeer in huis krijgt. Deze voorbeelden bewijzen namelijk dat je door met structuren te werken een warme uitstraling krijgt. Deze mooie kerstkrans met wollen kerstballen zorgt voor een warm welkom (als je op de link onder de foto klikt, ontdek je hoe je deze krans zelf kan maken). Of voeg structuur toe met een alternatieve kerstboom van sloophout.

Kerstkrans via Two Junk Chix  *  Houten kerstboom via Basiclabelsweden

Heb je niet genoeg ruimte in huis om een kerstboom neer te zetten, dan maak je er gewoon zelf eentje door tape op de muur te plakken. Of je brengt kerstsfeer in huis door een hele verzameling takken in vazen die je decoreert met kristallen kerstornamenten. 

Kerstboom via French by Design  *  Vazen met takken via Emma's Designblogg

Ben jij een echte kleur liefhebber, verzamel dan alle kerstballen en ornamenten die je kan vinden en hang ze aan je kroonluchter. Van zo'n bonte verzameling wordt je zeker vrolijk.

Bonte verzameling kerstballen via Bloesem

Wat ook voor een vrolijke noot zorgt, zijn de handgemaakte stoffen hartjes uit onze webwinkel. Deze zijn gemaakt van gerecyclede stoffenstalen door de creatieve dames van Lola's. Ze zijn natuurlijk ook erg leuk als kerstcadeautje! 

Handgemaakte kersthartjes uit onze webwinkel

Heb je veel geduld en zin om te knutselen, dan is dit ornament van oude kerstkaarten een mooi project. Of koop doorzichtige kerstballen en kleur de binnenkant met acrylverf (klik op de link onder de foto).

Kerstornament via Michele Made Me *  Kerstballen via A Yellow Bicycle

Het idee van een kerstboom op de muur kan je natuurlijk op veel manieren uitvoeren, zoals hier met een kleurrijke pon pon slinger. En deze papieren ornamenten zijn heel geschikt voor in een modern interieur. Ze zijn ook eenvoudig zelf te maken (klik op de link onder de foto).

Kerstboom via French By Design  *  Kerstornamenten via Curbly

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze foto's en ga je meteen aan de slag? Of heb je je huis al van top tot teen versierd? Heb jij nog tips of ideeën voor  kerstsfeer in huis? Deel het met ons door hieronder een reactie te plaatsen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten