zondag 25 december 2011

Last minute ideeën voor je Kersttafel!

Kerst vind ik één van de heerlijkste moment in het jaar. Gezellig met de familie bij elkaar, boswandeling maken, spelletjes doen... Kortom genieten van elkaars gezelschap. Maar ook het feestelijke van Kerst vind ik fantastisch. Lekker met z'n allen in de keuken om smakelijke en mooi uitziende gerechten te maken, je extra opdoffen voor een lekker diner aan een mooi versierde tafel in een huis in Kerstsfeer.
Of je het nu groots of intiem en sober viert, ik heb nog een paar ideeën verzameld voor als je met de handen in het haar zit omdat je op het laatste moment geen inspiratie meer hebt...


Een accent in Kerstrood werkt altijd om in de stemming te komen. En met een klein gebaar als rood lint met een stukje dennengroen kan je nooit fout gaan.

Accenten in Kerstrood via The Lettered Cottage en WD


Een simpel maar effectief idee: begin met een neutrale basis zoals wit tafelkleed, wit servies en helder glaswerk. Verzamel vervolgens alles wat zilverkleurig is in huis en kleed daar je tafel mee aan. Zo creëer je een frisse maar feestelijke tafel. Hopelijk bieden de ondestaande plaatjes inspiratie.


Zilver op tafel via H&M en 79 Ideas  


Vraag je je altijd af hoe je de tafel net zo mooi kan dekken als je altijd in restaurants of op formele diners ziet? Dan is hier een handige tekening waar alles op staat. En wil je nog meer informatie over details, kijk dan op de pagina van The Classy Woman want daar staat nog veel meer uitleg over etiquette en de details.


Schema voor tafeldekken via The Classy Woman

Hieronder wat leuke ideeën om je bestek en servet op een originele manier te presenteren. Zo'n leuke jeans placemat moet je maar net in huis hebben, maar een paar lintjes heb je altijd wel ergens liggen...

Foto links via Decor 8  *  Foto midden via 79 Ideas  *  Foto rechts via Dollar Store Crafts 

Voor een simpel last minute idee kan je tijdens de boswandeling een paar dennenappels verzamelen en daarna gezellig met z'n allen versieren. Op een simpel bord met wit servet staat dat toch feestelijk. Of hang een paar overgebleven kerstballen aan de lamp boven je tafel.

Zilveren dennenappel via HGTV  *  Kerstballen aan kroonluchter via Daily Dream Decor

Voor een romantisch effect verzamel je alle glazen potjes die je kan vinden en zet er waxinelichtjes in. Zo een overdaad aan kaarslicht brengt gegarandeerd sfeer. Ook met het vouwen van je servet kan je een andere draai aan je tafelversiering geven. We kennen allemaal de waaier, maar een simpel gekleurd servet op deze manier gevouwen, geeft zelfs de meest eenvoudige tafel een klasse uitstraling.


Tafel met kaarsjes via Kvelv's Tumbler  *  Servet via Style Me Pretty

Houd je van 'over the top' en uitbundige versiering, laat je dan inspireren door de onderstaande foto's! Grote kans dat je de ingrediënten hiervoor niet in huis hebt, maar misschien een idee voor volgend jaar? 

Pauwenveren via Pagoda Road  *  Witte vleugels via Pure Home

Hoe je tafel er ook uit ziet vanavond, geniet van elkaars gezelschap!!! Daar draait Kerst voor mij toch om... even aandacht voor elkaar. Maar een mooie entourage en je lekker opdoffen is toch wel een fijne bijkomstigheid :-)

Hele fijne en gezellige Kerstdagen toegewenst!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten