zondag 29 januari 2012

Valentijn staat weer bijna voor de deur: wat tips voor cadeaus en leuke zelfmaak ideeën!

Hart met tekst via Silk
Over iets meer dan twee weken is het alweer Valentijnsdag. Een dag die over de Liefde gaat, maar al jaren is vercommercialiseerd. En hoewel we het natuurlijk leuk vinden als je een cadeautje voor je geliefde koopt bij ons in de webwinkel ;-) draait Valentijnsdag er volgens ons vooral om het feit dat je iemand laat weten dat je om hem/haar geeft.

Neem dus vooral even de tijd om iets speciaals te doen, maken of uit te zoeken voor een dierbaar persoon in jouw leven. Dat kan natuurlijk je geliefde zijn, maar denk ook eens aan een familielid of goede vriend/vriendin. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal ideeën verzameld die wij erg leuk vinden. Hopelijk kunnen we je hiermee inspireren!

Iets waar je echt even de tijd voor moet nemen, maar wat zeker vol enthousiasme zal worden ontvangen: een zelfgemaakt boekje met 52 redenen waarom je van je geliefde houdt. In deze voorbeelden is een pak spelkaarten gebruikt (vandaar 52 redenen...) maar je kan natuurlijk ook met een ander soort kaartjes aan de slag. Hoe deze boekjes zijn gemaakt, kan je lezen via de links onder de plaatjes. Daar staat een uitgebreide uitleg en zie je ook een aantal van de redenen die zij er in hebben gezet, zoals "Je vindt het niet erg om elke woensdag Chicken Kiev te eten" en "Je hebt de mooiste lach". Pak je notitieboekje dus maar vast om elke reden die nu in je opkomt meteen op te schrijven!

Linker boekje via Trans-Craft-Inentel  *  Rechter boekje via Papervine

Als je geen tijd hebt voor zo een uitgebreid project, kan je ook iets leuks in onze webwinkel uitzoeken. Een hart is natuurlijk hét symbool voor Valentijn. Dus komt het mooi uit dat wij schattige stoffen hartjes verkopen. Hang ze op in huis of geef ze mooi verpakt cadeau en je komt meteen in Valentijssfeer... 

Je kan ook iets speciaals voor aan de muur kiezen. Een leuke herinnering aan de belangrijke data in jouw leven! Bijvoorbeeld de dag dat je elkaar hebt ontmoet, je huwelijksdag, jullie verjaardagen of de dag waarop je kind is geboren. In ieder geval 5 dagen die een speciale betekenis hebben voor jou! Als je na de bestelling jouw 5 belangrijke data naar info{at}moshje.nl mailt,  dan maken wij jouw persoonlijke poster en krijg je die toegestuurd!

Hartjes en poster in lijst (detail rechts) via onze webwinkel

Heb je zin in knutselen, dan zijn de onderstaande ideeën wat voor jou... De plaatjes spreken voor zich, maar je kan natuurlijk altijd op de linkjes onder de foto klikken voor meer informatie.

Links via Tumblr  *  Rechts via Martha Stewart

We kwamen ook dit schattige "Happy Valentine's Day" label tegen. Via de link kan je hem gratis downloaden en printen. En als je nog wat oude wegenkaarten hebt liggen, kan je een collage maken van alle plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in jullie leven. En dat kan dan niet anders dan in hart vorm :-)

Links via Pepermint Plum  *   Rechts via Everything Fabulous

Als je "gewoon" een kaartje wil sturen, kan je daar ook iets bijzonders van maken. Deze kaarten verstuur je plat en kunnen door de ontvanger in elkaar worden gezet. Die heeft dan iets speciaal in huis staan als een levensboom of een kleurrijke vlinder. Daar word je toch vrolijk van elke keer dat je er naar kijkt? Deze kaarten zijn te koop in onze webwinkel

Levensboom kaart en vlinder kaart via onze webwinkel

De liefde van de man gaat toch door de maag? Maar ook een vrouw vindt het heerlijk als er voor haar wordt gekookt... Een zelfgemaakte pizza is ineens een perfecte Valentijns maaltijd als je hem in de vorm van een hart maakt. Of wat dacht je van schattige "spek hartjes"...

Links via Bleubird  *  Rechts via The Paper Mama

En voor het toetje (of voor bij het ontbijt op bed...) maak je heerlijk zoete merengue hartjes of een cakeje versierd met plakjes aardbei in een hartvorm. 

Links via Bumpsmitten  *  Rechts via Baking911

Wat je ook doet op Valentijnsdag, laat iemand weten dat je om hem/haar geeft! Wie wil jij in het zonnetje zetten of verwennen op Valentijnsdag? En als je nog andere leuke tips hebt, dan hoor ik het graag!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten