woensdag 14 december 2011

Cadeaus voor onder de kerstboom en de kunst van het inpakken!

Wat vliegt die maand december toch altijd voorbij. Eerst denk je nog ´Sinterklaas is pas net voorbij en Kerst staat nog lang niet voor de deur´ en voor je het weet ben je aan het stressen om alles voor Kerst af te krijgen. Het huis in kerstsfeer, cadeautjes kopen, menu bedenken.... En dan komt toch alles weer op het laatste moment aan. 

Daarom hebben we voor alle last minute shoppers nog een aantal leuke cadeau ideeën op een rijtje gezet. En hoewel het natuurlijk draait om de inhoud, het oog wil ook wat. Dus lees zeker verder om er achter te komen hoe je van jouw cadeautje het mooiste pakketje onder de kerstboom kan maken.


Heb je een klein budget en zoek je iets voor een meisje (van welke leeftijd dan ook ;-) dan zijn deze handgemaakte stoffen hartjes, stoere meiden armband, pop-up kaart van een boom of kleurrijke lunchtasje misschien een idee... En dat allemaal onder de 15 euro!


Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een reislustig type? Dan kan je hier vast mee uit de voeten: een bagagelabel dat je niet over het hoofd kan zien, een stoere kartonnen kruk voor de echte globetrotter, een setje van handige snoeroprollers om orde op zaken te houden en een vrolijk oranje reisdocumentenmapje.


Heb je een wat groter budget en ben je op zoek naar dat ene fantastische cadeau voor de luxe paarden onder ons... Dan kan je niet mis gaan met deze mooie handgemaakte vilten avondtasjes, deze bijzondere wijnkoeler, een luxe kleurdoos van Faber Castell of de hangemaakte vilten iPadhoes of Laptophoes van Grotkop Collection!


En als je al je inkopen hebt gedaan, ben je nog niet klaar. Het inpakken kan gaan beginnen. Maar vrees niet, want met een beetje fantasie en hulp van de onderstaande ideeën zorg je er voor dat ook de verpakking van je cadeau hogen ogen scoort!

Je kan voor een simpele uitstraling met klasse kiezen. Zoals dit zelfgemaakte vilten ´doosje´. Of doe je cadeau in een strakke doos en bind die dicht met een mooi lint en een grote, opvallende knoop.

Vilten pakje via Curbly  *  Pakje met knoop via Stylink

Je kan natuurlijk ook creatief aan de slag gaan met krantenpapier of met pagina´s uit een afgedankt boek. Het ouderwetse rood-wit touwtje maakt de look af en zorgt voor een vrolijk kleuraccent.

Pakje met groot label via Allora Handmade 
Pakje van krantenpapier met bloem via The Children´s Nest

Een ander simpele, maar heel effectieve methode is stempelen. Zo tover je alledaags bruin pakpapier om in een schitterend pakketje. Experimenteer met gekleurde inkt en combineer verschillende motieven. Of gebruik letters om de naam van de ontvanger op het pakje te stempelen. Een lintje eromheen of een kaartje erbij en je bent klaar. 

De stempels op het rechter plaatje zijn te koop bij Moosmade (ontwerp door Perron 11 en Styleyes). En ze heeft op dit moment een mooie actie: van elke stempel die vóór 24 december verkocht wordt, gaat €1 naar Serious Request!

Naam stempelen via The Berry  *  Stempels te koop bij Moosmade

Je kan natuurlijk ook in je lades duiken en op zoek gaan naar alle losse touwtjes, lintjes, kralen, elastiekjes, etc. Laat vervolgens je creativiteit de vrije loop en maak er een waar kunstwerkje van!

Touwtjes en lintjes via Two Owls  *  Pakje met elastiekjes via Real Simple

En zo zijn er natuurlijk nog een heleboel andere manieren om er iets feestelijks van te maken. Hopelijk heb je hier in ieder geval inspiratie opgedaan en ga je vol enthousiasme aan de slag met je cadeauverpakkingen! 

Heb jij nog andere leuke ideeën? Dan zou ik het heel leuk vinden als je ze met ons deelt door middel van een reactie onder aan deze blogpost! PS. Houd er rekening mee dat de postbezorging tijdens de kerstdrukte iets langzamer kan verlopen dan normaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten