dinsdag 22 november 2011

Handgemaakte vilten kussens en tasjes

Wij waren op slag verliefd op de eigentijdse en handgevilte accessoires van Grotkop Collection. We zijn dan ook heel blij dat we de primeur hebben voor Nederland en dat vanaf vandaag deze mooie tasjes en kussens exclusief via onze webwinkel te koop zijn. En omdat deze accessoires zo speciaal zijn, wijd ik er ook graag een blog aan!

De vilten en hand bedrukte stoffen, interieur- en modeaccessoires van Grotkop Collection zijn een combinatie van eclectisch design en vakmanschap. De ontwerper achter de Grotkop Collection, Nadine Richter, voelde zich op jonge leeftijd al aangetrokken tot vakmanschap. Na haar studie in Hamburg, behaalde ze haar Masters Degree in de richting Textiel en Fashion Design aan de Heriot-Watt University in Edinburgh. 

Laptophoes en iPadhoes in 'rust/grey'  *  Tasjes in 'light lemon/stone blue','rust/red' en 'stone blue/grey'

Met veel liefde en oog voor detail ontwerpt deze designer prachtige patronen, die ze vervolgens met de hand vilt en bedrukt. Zo kan je je laptop en iPad in stijl meenemen. Maar ook je mooie uitgaans-outfit kan je extra speciaal maken met de unieke vilten tasjes. 

Binnenkant tasje 'rust/grey'  *  Binnenkant laptophoes

Niet alleen aan de buitenkant is aandacht besteed, ook de binnenkant ziet er mooi uit met bijpassende stoffen. Van een lieflijke polkadot tot een grappig grafisch konijn.

Kan jouw interieur wel wat kleur gebruiken tijdens deze sombere herfstdagen, dan is dat makkelijk opgelost met één van deze mooie kussens.

Kussen Isan in 'green/purple', 'light lemon/stone blue' en 'rust/red'  *  Kussen Panda

Alle producten zijn 100% handgemaakt. Het vilt is gemaakt van merino wol en de meeste kleuren zijn geverfd volgens de öko tex standard 100 (daardoor ben je er zeker van dat ze geen schadelijke stoffen bevatten). Sowieso zijn er bij het maken van vilt geen chemicaliën nodig, waardoor je een heel duurzaam en natuurlijk product in handen hebt.

De inspiratie voor de patronen en kleuren van de kussens en tasjes heeft Nadine opgedaan in Schotland. Vooral de architectuur en het vakmanschap in een oude ruïne van een abdij zijn de voedingsbodem geweest voor die prachtige designs en kleurstellingen.

Detail  *  Kussen Isan in 'green/purple'

Als onderdeel van haar master project aan de Heriot-Watt Universiteit in Edinburgh, heeft de 29-jarige Nadine Richter een methode ontwikkeld om vilt met decoratieve patronen industrieel te produceren. Eerder werden effecten, zoals kleurvermengingen of gekleurde stippen, slechts bij toeval bereikt. Ze ontwikkelde het procedé (waar zij op dit moment het eigendomsrecht op heeft) dat zowel op een nat- als op een droogviltmachine kan worden toegepast en geen beperkingen kent in lengte of de reproduceerbaarheid. Dit opent deuren voor duurzame en natuurlijke wolvilt producten, met name in de trend gerelateerde gebieden zoals mode, interieur en accessoires en nieuwe mogelijkheden in textielontwerp en kleurstellingen.

Met dit procedé heeft Nadine tijdens de Berlin Fashion Week de textile+mode innovation price 2011’ gewonnen.

Verschillende stoffen van Grotkop Collection

Hierboven zie je een paar voorbeelden van de stoffen die ze met dit procédé heeft geproduceerd. Er zitten veel verschillende
structuren in verwerkt en ze heeft gespeeld met transparantie. Daarom komen deze stoffen ook heel erg mooi uit als gordijnpanelen of op een lampenkap. Ik kijk dan ook al uit naar het eerstvolgende interieurproject waarin ik ze toe kan passen!

Ben je door deze foto's al zo enthousiast geworden dat je deze stoffen ook in jouw interieur terug wilt zien, stuur ons dan een mailtje via info@moshje.nl en dan vertellen we je meer over de mogelijkheden.


Je kan nu in ieder geval al de tasjes en de kussens in onze webwinkel bewonderen (en natuurlijk kopen ;-) Vanaf morgen staan ook de laptophoes en iPadhoes op de site.Ik ben gek op alle ontwerpen van Grotkop Collection, maar mijn twee absolute favorieten zijn toch wel het 'light lemon/stone blue' tasje en het 'rust/red' kussen. Wat is jouw favoriet? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten