zondag 13 november 2011

Sinterklaas is weer in het land!

Twee weken geleden besloten we met een blog voor MOSHje te beginnen. Maar met welk onderwerp begin je dan? Het moet natuurlijk wel iets feestelijks zijn... En toen dacht ik: "Sinterklaas komt dit weekend aan in Nederland. Dat betekent feest in het hele land!" En nu dus ook op dit blog...

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje...

Ik ben gek op deze periode van het jaar. Bij ons in de familie hebben we een rijke Sinterklaas traditie. Elk jaar vieren we het met z'n allen met surprises, gedichten en alles erop en eraan. De lol begint natuurlijk al met het lootjes trekken (daar is trouwens een handige site voor als je met een grote groep bent of niet makkelijk samen kan komen om de lootjes uit de hoge hoed te trekken: www.sintlootjes.nl). Maar ik geniet altijd het meest van alle geheimzinnigheid op de dag zelf: "NEEEE!!! Dat is verboden toegang, daar ben ik met mijn surprise bezig!" en grote ondefinieerbare vormen onder bij elkaar gesprokkelde afdekdoeken in de hoek van de kamer. Want elk jaar weer worden er enorme creaties gemaakt. Van een levensgrote Holle Bolle Gijs tot een stormbaan.

Bij ons hebben we dit dus niet nodig (want iedereen komt elke keer weer met de mooiste bouwsels aan), maar voor wie er helemaal niet meer uit komt en geen inspiratie heeft, je kan altijd nog bij de Hema terecht voor een kant en klare suprisebox

En bergen suikergoed,
  Zo lekker en zo zoet...

En dan begint het ritueel van Sinterklaasgedichten schrijven. Met kreten als: "Wie heeft het rijmwoordenboek nu weer ingepikt?" (gelukkig heb ik het online rijmwoordenboek ontdekt) en "Wanneer is de printer vrij?" (ja, ouderwets pen en papier is er niet meer zo vaak bij, want op de computer kan je het zo makkelijk deleten als 't niet rijmt...).
Is het schrijven van een Sinterklaasgedicht voor jou elke keer weer een hoofdbreker, dan kan dit stappenplan misschien helpen. En als je echt een writers block hebt, dan zijn deze gedichten generator en kant en klare gedichten misschien een uitkomst.


Sinterklaascadeaus
Een ander deel van de voorpret is natuurlijk het shoppen en uitzoeken wat je op je eigen verlanglijstje gaat zetten. Om je te helpen, hebben we een aantal leuke en handige cadeautjes voor je op een rijtje gezet: 

Bagagelabel  *  RVS drinkfles  *  Doorganizer  *  Dichtbundel

Van een vrolijke RVS drinkfles voor de fanatieke sporter tot een knal oranje bagagelabel voor de wereldreiziger, een dichtbundel voor de romantische ziel en een handig oprolbare design boodschappentas voor de milieubewuste fashionista. Je kan in onze webwinkel voor ieder wat wils vinden. Kijk ook eens in de speciale Sint categorie die we voor het gemak hebben ingedeeld op prijs.

Armband  *  Oprolbaar design boodschappentas  * Leren telefoonhoesje

Heb je een heel klein budget, maar wil je toch iets leuks cadeau geven... Dan kan je natuurlijk ook lekker creatief aan de slag. Na even speuren op het net kwam ik een paar leuke zelfmaak ideeën tegen. Zoals grappige kroonkurk koelkastmagneten voor je vriend, broer of vader. Een bloemenslinger voor je moeder of een romantisch lijstje met kant waar je zus of vriendin haar oorbellen aan kan hangen. Klik op de link in het bijschrift van de plaatjes om naar de beschrijving te gaan. Dus heb je wat tijd over... knutselen maar!!!

Bloemenslinger via Poppytalk

Kroonkurk magneten via Zelfgemaaktkado en Sieraden lijstje via IKEA Hackers

Hopelijk heb je hier wat inspiratie op kunnen doen. Wil je onze verdere voorzichtige schreden in de wereld van het bloggen volgen, blijf dan op de hoogte via de RSS feed, Facebook of Twitter. In de blog van volgende week aandacht voor een nieuw merk in onze webwinkel, namelijk hele mooie handgemaakte vilten kussens en tasjes.

In de tussentijd allemaal heel veel Sinterklaaspret toegewenst! En ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig: Hoe vier jij Sinterklaas? En wat heb je op je verlanglijstje staan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten