zondag 15 januari 2012

Pantone: Tangerine Tango kleur van 2012

Kleur van 2012
Tot onze grote vreugde heeft Pantone, de autoriteit op het gebied van kleur, Pantone 17-1463 Tangerine Tango uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2012. Het zal je vast niet verbazen dat wij van deze kleur houden, ons logo is namelijk oranje en we hebben zelfs een thema in onze webwinkel aan deze kleur gewijd: Oranje boven!

Laat je dus verleiden door deze kleur die ons, volgens de officiële aankondiging, de energieboost geeft om op te laden en weer verder te gaan.

Leatrice Eiseman, algemeen directeur van het Pantone Color Institute, vertelt het volgende over de kleur van 2012: "Geraffineerd maar tegelijkertijd dramatisch en verleidelijk. Tangerine Tango is een oranje met veel diepte die doet denken aan de stralende nuances van een zonsondergang. Tangerine Tango combineert de levendigheid en de adrenaline kick van rood met de vriendelijkheid en warmte van geel. Dit zorgt voor een duidelijk zichtbare en magnetische tint die warmte en energie uitstraalt."

Nu kan ik me voorstellen dat je het wat drastisch vindt om je hele interieur om te gooien en Tangerine Tango te maken... Maar met wat accessoires of een likje verf kan je makkelijk wat extra warmte aan je interieur toevoegen. Probeer eerst eens met wat oranje bloemen of je de kleur leuk vindt staan in huis. Als dat bevalt kan je altijd nog een stapje verder gaan en bijvoorbeeld een oranje kunstwerk aan de muur hangen.

Dahlias via Reasons te Breathe  *  Interieur via Design Milk

Wil je nog een stapje verder gaan, dan kan je natuurlijk ook een mooi behang uitzoeken. Zoals dit behang Obi van Sanderson dat naast warmte door de oranje kleur, ook schittering in je interieur brengt door een vleugje metallic en parelmoer.

Behang Obi van Sanderson via onze webwinkel

Een oranje met zo'n rode ondertoon staat ook erg mooi gecombineerd met wit. Wat accent kleuren als geel, limoen en lichter oranje zorgen voor een extra sterk en fris effect.

Links via Hus & Hem  *  Rechts via Alexandra Angle

Tangerine Tango werkt ook heel goed samen met warm wit, beige en grijs tinten voor een warme maar rustige uitstraling. Voeg licht blauw en (leger) groen toe voor een extra levendig interieur!

Links via Sköna Hem  *  Rechts via Design Sponge

Ben jij al helemaal klaar voor Tangerine Tango en wil je een oranje accent aan je leven toevoegen, kijk dan eens in ons thema 'Oranje boven'.

Wat vind jij van de kleur van 2012? Ben je al een grote fan of komt het jouw huis niet in? 

2 opmerkingen:

  1. Prachtige kleur Tangerine Tango, mooi diep oranje. Leuk Blog weer, Merel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks! Was ook erg leuk om te schrijven en om de plaatjes bij elkaar te zoeken. Werd er helemaal vrolijk van :-)

    BeantwoordenVerwijderen