dinsdag 10 januari 2012

Goede voornemens: alles op orde!

We zitten al weer in de tweede week van januari. Het optimisme van 1 januari en al die goede voornemens beginnen misschien al een beetje weg te ebben. Misschien toch weer een sigaret opgestoken (ik ben zo blij dat ik daar nooit aan ben begonnen), je bezondigd aan een moorkop (het is goed om op je gezondheid te letten, maar genieten van het leven is ook belangrijk) of gefrustreerd omdat het toch weer een rommeltje is in huis (dat is waar ik mee worstel...).

Gelukkig hebben we een aantal leuke en handige producten die daar een beetje bij kunnen helpen en ben ik een heleboel tips tegengekomen om alles op orde te krijgen. En die wil ik dus graag met jullie delen! Ik heb zo veel tips gevonden, dat het er te veel zijn voor dit blog. Maar hiermee kunnen we een start maken om ons huis geordend en overzichtelijk te krijgen en de rest zie je binnenkort langskomen in een vervolg post.

Laten we eens starten met al die kabels in huis die in de knoop zitten en er voor zorgen dat je niks meer kan vinden. De snoeroproller Bobino zorgt ervoor dat je lade met opladers er weer overzichtelijk uit ziet en je je oordopjes zonder knopen uit je tas kan vissen. De Cable Drop is heel handig om kabels vast te zetten en netjes weg te werken. Ook zorgt de Cable Drop er voor dat je kabeltje niet van het bureau valt zodra je je laptop loskoppelt. Zowel de Bobino als Cable Drop zijn trouwens Nederlands Design.


Bobino snoeroproller en Cable Drop kabel clips via onze webwinkel


Maar er slingeren nog zo veel meer kabels rond in huis... Een goedkope en simpele oplossing is ze opbergen in lege wc-rollen, zodat je overzicht houdt en ze uit de knoop blijven. En trek je ook zo vaak de verkeerde stekker uit het stopcontact, omdat je niet meer weet welke bij al die verschillende apparaten hoort? Dan zijn onze kabel labels een handige oplossing. Hoef je nooit meer de kabel helemaal terug te volgen naar het apparaat om er zeker van te zijn dat je de goede stekker hebt!


Links via Storage|Glee  *  Rechts kabel labels uit onze webwinkel

Volgende stop is de keuken. Er zijn van die dingen die lastig zijn om zó op te bergen dat ze weinig ruimte innemen, zoals deksels en snijplanken. Met een paar kleine aanpassingen, zorg je voor meer ruimte in je keukenkastjes. Ook een simpele oplossing als een stang om spuitflessen aan op te hangen, zorgt voor het benutten van anders ongebruikte ruimte. Uitleg voor het maken, vind je via de links onder de plaatjes.

Links via Martha Stewart * Midden via Family Handyman *  Rechts via A Thousand Words

Voor meer overzicht in je vriezer, kan je alles per product indelen in mandjes. Zo grijp je nooit meer mis. En voor alle rollende flessen in de koelkast is er de Fridge Monkey. Flessen wijn, frisdrank en blikjes bier blijven nu moeiteloos op hun plek liggen.

Links via BHG  *  Rechts Fridge Monkey uit onze webwinkel

En dan is het op naar de badkamer... Met een paar pvc buisjes aan de binnenkant van je badkamerkastje, heb je een handige plek gecreëerd voor die krultangen. Ook de snoeren zijn zo handig uit de weg. En voor alle kleine metalen objecten, zoals pincet en schuifspeldjes, plak je een magnetische strip aan de binnenkant van je kastje. Alles netjes op een rijtje bij elkaar.

Links via Pinterest  * Rechts via Lifehacker 

Als je al die geordende mandjes, doosjes en potten er ook nog leuk uit wil laten zien, dan zijn er via deze site een heleboel leuke labels uit te printen.
Pakpapier is altijd zo´n sta in de weg. Maar als je ze boven in een kast hangt, kan je er makkelijk bij en staan ze niet meer in de weg. Als je een enthousiaste inpakker bent en er de ruimte voor hebt, dan is een rek waar ze in hangen met daaronder ook nog je lintjes, een handige opberg manier. 

Links via BHG * Rechts onbekend

Ben je iemand die altijd van alles vergeet als je de deur uit gaat? Dan is de Doorganizer een handig hulpmiddel. Stop de avond van te voren alles hierin en je gaat de volgende dag goed voorbereid op pad. Ook het bijhouden van (boodschappen)lijstjes op een memobord zorgt voor meer overzicht. En leuke haken om je spullen aan op te hangen, nodigen uit om ze ook daadwerkelijk te gebruiken. Deze items kan je natuurlijk allemaal in onze webwinkel vinden ;-)

Doorganizer * Glazen magneetbord * Wandhaak ´schroef´ via onze webwinkel

In de garage (als je zo gelukkig bent dat je er één hebt...) wordt vaak veel ruimte onbenut gelaten. Met een simpel systeem aan het plafond, kan je nog veel meer spullen op een ordelijke wijze kwijt. Plak wel op de onderkant een briefje met wat er in zit, anders ben je alsnog veel tijd kwijt met het zoeken. Wil je nog meer tips om je huis echt op orde te krijgen, dan is de site van Home Storage Solutions 101 een goede bron.

Links via Family Handyman * Rechts via Home Storage Solutions 101

Hopelijk heb ik je met deze tips op weg kunnen helpen naar wat meer orde in huis. Heb jij nog goede tips? Dan zijn die heel erg welkom!!! Wat zijn verder jouw goede voornemens voor 2012 en hoe ga je het aanpakken? Nieuwsgierig als ik ben, vind ik het leuk als je hieronder een reactie achter laat! ;-) 


4 opmerkingen:

 1. Die fles ophanger ga ik zeker toepassen, geniaal ik loop nu altijd de vuilemmer en flessen heen en weer te schuiven,
  Ps nog steeds niet gerookt... #volhouden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk om dit soort opstellen te lezen, je blog is werkelijk een verdere uitleg van MOSHje.
  Knap gedaan en blijf het constant weer inspirerend vinden hoe tekst en beeld materiaal elkaar versterken in deze BLOGSPOT Top THNX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk blog heb je geschreven over "organizing your home". Heel veel praktische tips, waarbij ik onmiddellijk dacht, da's een goede tip, ga ik ook toepassen. Sommige tips zijn zo simpel, dat ik daar niet zelf op ben gekomen :-) Merel, bedankt voor je mooie artikel! Groeten, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Irene, fijn dat je er wat aan hebt en wat leuk dat je dit op je eigen blog hebt gedeeld! Op naar een opgeruimd 2012 ;-)

  BeantwoordenVerwijderen